Specialisaties

Sport

Revalideer je van een sportletsel? Of zoek je begeleiding naar een snelle en optimale terugkeer? We hebben een ruime ervaring in sporten als voetbal, basketbal, volleybal, tennis, wielrennen, lopen, turnen, …

Algemene kinesitherapie

Bij ons kan je terecht voor de behandeling van pijnlijke spieren en gewrichten zoals peesontstekingen, breuken, knie- en heupprotheses, herstel na operaties, … Zowel voor acute als chronische problemen bieden wij graag een oplossing.

Osteopathie

In de osteopathie beschouwen we jouw lichaam als één geheel waarbij bewegingen, organen en weefsels met elkaar verweven zijn. We onderzoeken al deze verschillende facetten, brengen ze in connectie met elkaar en proberen zo de echte oorzaak van jouw klacht te vinden.

Osteopathie voor baby's & kinderen

We behandelen klachten zoals darmkrampjes, reflux, huilbaby’s en veelvuldig overstrekken, maar ook problemen met slapen, zuigen en slikken.

Functional Movement Screening

Functional Movement Screen (FMS) is een tool om met 7 oefeningen inzicht te krijgen in jouw beperkingen qua stabiliteit, mobiliteit en disbalansen. Aan de hand van deze score werken we op maat een oefenprogramma uit.

Kaakdysfuncties

Temporomandibulaire dysfuncties (TMD) is de verzamelnaam voor alle kaakproblemen. Deze kunnen klachten veroorzaken elders in het lichaam zoals hoofd- en nekpijn of duizeligheid. Abnormale spanningen in de kauwspieren door stress kunnen op hun beurt de oorzaak zijn van kaakproblemen.

Redcord

Door blessures, inactiviteit of pijn aan één of meerdere spieren kan je andere spieren overbelasten. Met Redcord, een combinatie van instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht, pakken we deze bewegingsdysfuncties aan door het optrainen van spierketens.

Dry Needling

Dry needling is een speciale techniek waarbij we spieren met één of meerdere naalden aanprikken. Door op specifieke punten te prikken, de zogenaamde triggerpoints, verminderen we pijnklachten en proberen we een diepere ontspanning van de spieren te bekomen.

Rug- en nekscholing

Met onderbouwde oefensessies pakken we zowel acute als de chronische rug- en nekklachten aan. De juiste houding, betere spiercontrole en grotere stabiliteit zijn hierbij erg doorslaggevend.

Crochetage

Bij een spiercontractuur, sportletsel, stug littekenweefsel, chirurgische ingreep of ontstekings- en zenuwpijn is het belangrijk om de spieren en het bindweefsel los te krijgen. Dit kan met crochetage, een pijnloze techniek met zachte haken.

NST

Neurostructurele Integratie Therapie is een geavanceerde behandelmethode voor chronische aandoeningen. Met een korte, rollende beweging op specifieke plaatsen wordt het lichaam geprikkeld om te herstellen.

Ergon IASTM Technique

Ergon Soft Tissue Techniek is een innovatieve therapeutische behandelmethode waarbij we littekenweefsel, verklevingen en fasciale stijfheiden detecteren en losmaken. Hierdoor vermindert de spierspanning en -pijn en verbetert het herstel.

Aquatraining

Het gebruik van water voor: krachtopbouw en versterken van spieren, conditie, bloedcirculatie, gangtherapie en balans, gewichtloosheid en ontladen van de gewrichten, minimaliseren van risico op letsel of herval in letsel. Voor wie: pre-postoperatief, intra-articulaire klachten (arthrose, kraakbeenlijden,..), spier -en ligamentaire letsels.

Personal training

Spiermassa opbouwen, vet verliezen, of gewoon terug fit geraken? Professionele begeleiding van onze personal trainer die jou helpt jouw doelen te behalen. 1 op 1 coaching en fitness- en/of voedingsschema’s op maat.

Fitness/krachttraining

Krachttraining is een belangrijk onderdeel van een revalidatie. In deze fase gaan we werken op het herwinnen van kracht en spiermassa. Dit gebeurt in de fitness, gelegen aan onze praktijk, met behulp van kracht-revalidatie schema’s opgesteld door onze personal trainer.

Small group training (SGT)

Sporten in een klein groepje (max 6 tal pers. – individueel bijgestuurd) onder begeleiding van een personal trainer/kinesitherapeut. Jump, push, pull, lunge, … je motiveert elkaar en leert op een sportieve manier nieuwe mensen kennen.

BareFoot Training

In dynamische bewegingen zoals wandelen en lopen, zijn de enige contactpunten tussen lichaam en de grond onze voeten. Daarom is een correcte voetdynamiek, bestaande uit mobiliteit en stabiliteit, cruciaal voor een juiste overdracht van impactkrachten.

Met Barefoot Rehab kan voor zowel acute als chronische letsels en pijnen, zoals o.a. enkel, achillespees, voetzool, … of de gekende platvoet een oplossing voorzien worden d.m.v. een combinatie in manuele behandeling en oefentherapie.

Blessurepreventie & taping

Met een grondige screening (o.a. loopanalyse) sporen we zwakke plekken op en stellen we een persoonlijk oefenschema op om blessurevrij te blijven. Ook in professionele taping (kinesiotaping en dynamic taping) zijn we opgeleid.

Praktijk 2Quratio

Tiensesteenweg 168, 1ste verdiep, ingang Mooze
3800 Sint-Truiden