PODOLOGIE

Van preventieve screening, behandeling klachten en schoenadvies tot zooltherapie op maat: bij onze podoloog Sandrine kan je terecht om elk voetprobleem duurzaam op te lossen. Als podoloog Sint-Truiden zijn we erin gespecialiseerd om de oorzaken van voetproblemen op te sporen en adequaat te behandelen. Je komt vaak na doorverwijzing van een gespecialiseerde voetverzorger, arts of kinesist bij een podoloog terecht, maar je kunt ook zelf bij ons aankloppen

PODOLOOG: VOor wie?

Kinderen
Wanneer je kind fout stapt kan het later klachten krijgen. Om dat te voorkomen, screenen we kinderen vanaf 6 jaar. De voeten zijn dan nog soepel en met zooltherapie makkelijk bij te sturen voor een blijvend goed resultaat. Heeft je kind platvoeten, doen de knieën pijn bij het stappen, staan de voeten wat naar binnen of buiten…? Maak dan preventief een afspraak. Want jong geleerd… is beter staan!

Sporters
Als je sport belast je je lichaam vaker en is de kans op blessures ook groter. We helpen je niet alleen van die blessures af. We begeleiden je ook preventief. Heb je pijn bij belasting aan de hiel, in je voetzool, kuiten, scheenbeen of knieschijf? Krijg je slapende tenen bij het fietsen of sla je je enkels makkelijk om? Neem contact met ons op en we helpen je verder met gericht advies, doeltreffende oefeningen en aanpassingen waar nodig.

Volwassenen
Een zittende of belastende job, een sportieve hobby … ze kunnen allerlei klachten veroorzaken. Hiel- en rugpijn, last aan je heup, krampen in je voet, pijn ter hoogte van je bekken, hielspoor, krampen in je voeten… : we weten er raad mee. Ook wanneer je bijvoorbeeld reuma of diabetes hebt, kan je bij ons terecht voor de nodige gespecialiseerde zorgen.

Ouderen
Ook je voeten worden een dagje ouder. Heb je vaak last van gezwollen voeten, een teen die vervelend tegen een andere teen schuurt…? Bezorgt wandelen je pijn in voeten, enkels, knieën of rond je heupen? Met de juiste (zool)therapie doen we er alles aan om je maximaal stapcomfort te geven zodat je in beweging blijft. Voor een vervelende likdoorn, een teennagel die ingroeit en voetverzorging in het algemeen verwijzen we je door naar de perfecte collega. Contacteer ons en we helpen je graag verder.

PODOLOGISCH ONDERZOEK

Inspectie van je schoenen
Breng bij het eerste onderzoek altijd de schoenen mee die je het meeste draagt. Een paar voor het werk, om te sporten en voor je vrije tijd. De manier waarop jij je schoenen draagt in combinatie met het slijtagepatroon: het geeft ons een pak belangrijke informatie.

Anamnese – vraaggesprek
Ook al kom je op doorverwijzing van je arts die een diagnose heeft vastgesteld, toch stellen we je ook nog heel wat vragen. Over je werk, je hobby’s, eventuele vroegere klachten … Want alleen zo komen we erachter wat er aan de basis van je probleem ligt en hoe we je kunnen helpen.

Ook wanneer je niet met een klacht langskomt, maar preventief of in het kader van je sportieve ambities, stellen we je een pak vragen om zo gericht mogelijk te kunnen werken.

Klinisch en biomechanisch onderzoek
Meten is weten. Zowel in stand als op de onderzoekstafel doen we een reeks opmetingen en testen. Zo brengen we je lichaamsbouw, beweeglijkheid en lenigheid in kaart. We kijken ook na of er misschien sprake is van een beenlengteverschil, verkorte of verzwakte spieren …

Gang analyse
We laten je lopen en wandelen op een loopband. Daarbij maken camera’s beelden van al je bewegingen. Ben je een loper? Dan filmen we je vanuit alle verschillende hoeken op de loopband.
Voor kinderen en ouderen die het moeilijk vinden op de loopband filmen we op de begane grond.

De conclusie: het behandelingsplan
Als laatste stap overlopen we samen alle metingen en beelden, en stellen we een behandelingsplan op voor je hulpvraag. Je hoeft niet verbaasd te zijn wanneer op maat gemaakte podologische zolen geen rol krijgen in dat behandelingsplan. Heel vaak krijg je in de plaats van zolen een duidelijk advies van ons. Zolen zijn niet immers niet altijd de oplossing.

Want vaak moet je zelf iets veranderen. Dat kan gaan van een ander type schoenen dragen tot dagelijks oefenen om bepaalde spiergroepen te rekken en te versterken. En als dat nodig blijkt, verwijzen we je door naar een kinesitherapeut, osteopaat of arts.

  • Dieet afgestemd op je voorkeuren en energieverbruik
  • Ruime productkeuze en voedingsvariatie
  • Wekelijkse monitoring van je progressie d.m.v. bio feedbackdocument
  • PDF handleiding over voeding om je programma optimaal te benutten, aangevuld met tips
  • Kortingscode om supplementen aan een scherpe korting te kopen

Door wekelijks je progressie en gewicht op te volgen kan het voedingsschema steeds aangepast worden naarmate jouw resultaten en/of voorkeuren.

Na het maken van je voedingsschema kan er een Skype-call gepland worden om alles voor de eerste keer te overlopen indien je niet tot bij ons geraakt (bij voorkeur kort even afspreken).

THERAPIE

Na het podologisch onderzoek gaan we aan de slag met het behandelingsplan en de adviezen die we samen overliepen. Ons ultieme doel is een correcte beweging in je scharniergewrichten. We mikken op de juiste mobiliteit en stabiliteit in je enkels, grote teen, knieën, heupen …

De juiste stevige schoenen voor elke activiteit zijn daarbij een eerste belangrijke stap. We geven je gericht advies over de juiste schoenen voor dagelijks gebruik, om te wandelen, fietsen, hardlopen en sporten in het algemeen. Soms bevelen we aanvullend spierversterkende oefeningen aan, al dan niet in samenwerking met de kinesitherapeut. Enkel indien nodig komt er ook een paar podologische zolen aan te pas, die corrigeren en ondersteunen.

Podologische zolen
Om je podologische zolen te maken nemen we eerst met een 3D scanner een afdruk van je voeten terwijl je rechtop staat. De mate waarin we gaan corrigeren en de hardheid van het materiaal bepalen we op basis van onze 20 jaar lange ervaring.

Het uiteindelijke ontwerp van je zolen vertrekt naar het BORGinsole labo in Rotselaar waar je zolen uit de beste materialen en met de meest recente hoogtechnologische technieken gemaakt worden

Jaarlijkse controle
We werken de slijtage bij zodat je weer een jaar met de juiste correctie verder kan. Dit gebeurt onmiddellijk, je moet je zolen hiervoor niet achterlaten. Deze jaarlijkse controle gaat de levensduur van je zolen verlengen ( gemiddelde levensduur 2-3 jaar ). Als de zolen hun maximale levensduur bereikt hebben, gaan we deze vernieuwen.

Je zolen gebruiken
We zorgen ervoor dat je zolen perfect in je schoenen en sportschoenen passen.

Nog een paar tips voor het gebruik:
• Als je zolen pijnlijk aanvoelen, haal ze dan uit je schoenen en gebruik ze pas de volgende dag opnieuw.
• Begin pas te sporten met je zolen als je ze een week overdag goed gedragen hebt.
• Na 4 weken zitten je zolen normaal gezien comfortabel. Is dat niet zo, bel ons dan even op voor een kosteloze afspraak.
• Na 4 maanden zijn je klachten normaal gezien verbeterd. Merk je te weinig verbetering, bel me dan ook even op.
• Je zolen gaan gemiddeld 2 à 3 jaar mee. Maar laat ze jaarlijks eens controleren. Dan werken we slijtage en correctie systematisch bij.
• Je kan je zolen gewoon onder de kraan wassen met water en zeep. Of in de wasmachine op 30 à 40 graden. Stop je zolen nooit in de droogkast en leg ze niet in de zon of op de verwarming. Wrijf ze met een handdoekje droog en een halfuurtje later zijn ze opnieuw klaar voor gebruik.

Dankzij onze samenwerking met Mooze-lifestyle clubs kunnen we zowel van onze oefenzaal alsook al het materiaal van de fitness gebruiken.

Podoloog sint-truiden praktijk 2quratio
Podoloog sint-truiden praktijk 2quratio
Podoloog sint-truiden praktijk 2quratio
Podoloog sint-truiden praktijk 2quratio

Je kan hiervoor elke vrijdag in onze praktijk terecht bij Sandrine Clinckemaillie.