Kinesitherapie

Op zoek naar een vakkundig kinesist in Sint-Truiden? Het jong en dynamisch team van Praktijk 2Quratio staat voor je klaar.  Je kan bij ons terecht met spierletsels, peesontstekingen, sportblessures en meer. Hiernaast specialiseren we ons in verschillende technieken. Ontdek onze behandelingen.

Bij ons kan je terecht voor de behandeling van pijnlijke spieren en gewrichten zoals peesontstekingen, breuken, knie- en heupprotheses, herstel na operaties, … Zowel voor acute als chronische problemen bieden wij graag een oplossing.

Revalideer je van een sportletsel? Of zoek je begeleiding naar een snelle en optimale terugkeer? We hebben een ruime ervaring in sporten als voetbal, basketbal, volleybal, tennis, wielrennen, lopen, turnen, …

Dry needling is een speciale techniek waarbij we spieren met naalden aanprikken. Door op specifieke punten te prikken, de triggerpoints, verminderen we pijnklachten en proberen we een diepere ontspanning van de spieren te bekomen.

Met een grondige screening (o.a. loopanalyse) sporen we zwakke plekken op en stellen we een persoonlijk oefenschema op om blessurevrij te blijven.

Een techniek waarbij we a.d.h.v. tape stabiliteit en ondersteuning bieden aan het spierstelsel of een lichaamsdeel zoals de enkel, pols of knie. Er bestaan verschillende soorten tape adhankelijk van jouw noodzaak.

Kaakproblemen kunnen klachten veroorzaken elders in het lichaam zoals hoofd- en nekpijn of duizeligheid. Abnormale spanningen in de kauwspieren door stress kunnen op hun beurt de oorzaak zijn van kaakproblemen.

Met onderbouwde oefensessies pakken we zowel acute als de chronische rug- en nekklachten aan. De juiste houding, betere spiercontrole en grotere stabiliteit zijn hierbij erg doorslaggevend.

Bij een spiercontractuur, sportletsel, stug littekenweefsel, chirurgische ingreep of ontstekings- en zenuwpijn is het belangrijk om de spieren en het bindweefsel los te krijgen. Dit kan met crochetage, een pijnloze techniek met zachte haken.

NST

Neurostructurele Integratie Therapie is een geavanceerde behandelmethode voor chronische aandoeningen. Met een korte, rollende beweging op specifieke plaatsen wordt het lichaam geprikkeld om te herstellen.

Ergon Soft Tissue Techniek is een innovatieve therapeutische behandelmethode waarbij we littekenweefsel, verklevingen en fasciale stijfheiden detecteren en losmaken. Hierdoor vermindert de spierspanning en -pijn en verbetert het herstel.

Met Barefoot Rehab kan voor zowel acute als chronische letsels en pijnen, zoals o.a. enkel, achillespees, voetzool, … of de gekende platvoet een oplossing voorzien worden d.m.v. een combinatie in manuele behandeling en oefentherapie.

Het gebruik van water voor: krachtopbouw en versterken van spieren, conditie, bloedcirculatie, gangtherapie en balans, gewichtloosheid en ontladen van de gewrichten, minimaliseren van risico op letsel of herval in letsel.

Indiba Activ is een uniek en gepatenteerd systeem dat het celmetabolisme activeert met als doel het verbeteren en versnellen van de natuurlijke processen van wondheling en weefselregeneratie. Het toestel werkt tot op het celniveau van het lichaam én is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode, gebaseerd op het Proionic Systeem.

Maak een afspraak

Wil je een afspraak vastleggen? Of heb je vragen? Vul het contactformulier in of neem contact op per telefoon.