Applied kinesiology

Applied kinesiology (AK) is een diagnostische methode die aan de hand van spiertesten en door het “uitdagen’” van het zenuwstelsel (challenge) de oorzaak probeert te achterhalen van functiestoornissen die in het lichaam aanwezig zijn.

De reactie op het stimuleren, irriteren of sederen/verzachten van weefsels kan duidelijkheid geven over symptomen en behandelingstechnieken. Door gebruik te maken van AK kan er effectief en efficiënt problemen worden opgespoord en opgelost. Zowel op structureel, biochemisch als ook op emotioneel vlak. Doordat uw behandeling en andere technieken meer doelgericht zijn, zal er ook sprake zijn van minder behandelingen, van een directer waarneembaar resultaat en van controle op het aanhouden van dit resultaat.

Werkwijze van applied kinesiology

Uit onderzoek is gebleken dat onze spieren meer verbonden zijn met de rest van ons lichaam dan vroeger gedacht werd. Dat betekent dat doormiddel van een simpele test van de spierfunctie al bepaalde problemen kan vaststellen, zoals het over- onderfunctioneren van specifieke organen.

De spiertesten zijn afhankelijk van de reactie van het zenuwstelsel. Wanneer bepaalde zenuwen worden geprikkeld, kan er een reactie ontstaan van gerelateerde spieren. Afhankelijk van deze reactie, spierweerstand die beter of slechter wordt, kan de osteopaat conclusies trekken. Een spiertest gedaan door een Applied kinesiology specialist is niet vergelijkbaar met andere kinesiologische systemen, waarbij er een andere druk wordt gebruikt en de resultaten ook niet altijd gelijkaardig zijn. Naast gewrichtsklachten kan AK  helpen met het opsporen en behandelen van spijsverteringsproblemen, hoofdpijnen, spierpijnen, allergieën, moeheid, zenuwpijnen, kaakproblemen (TMG) enz.

Het resultaat: een beter behandeling. Door het uitvoeren van deze testen verkrijgt de osteopaat een beter totaalbeeld, Zo heeft de osteopaat ook de mogelijkheid om u te kunnen doorverwijzen indien nodig naar een doelgerichte specialist.

Applied kinesiology wordt in onze praktijk in Sint-Truiden enkel en alleen toegepast door onze osteopaat en valt dus onder osteopathie. 

Praktijk 2Quratio kinesist Sint-Truiden loper running revalidatie
Praktijk 2Quratio kinesist Sint-Truiden loper running revalidatie

U kan voor Applied kinesiology in onze praktijk in Sint-Truiden terecht bij Yannick Strauven.