Topsport & osteopathie

Het lichaam van een sporter krijgt heel wat te verduren. Repetitieve bewegingen, korte snelle bewegingsveranderingen, duiken, springen en vallen. Al deze belastingen kunnen bewegingsverliezen veroorzaken ergens in je lichaam. Hierdoor kan je een acuut probleem krijgen maar heel vaak ontstaan er pas problemen maanden nadat u eens een misstap of een val hebt gemaakt. De osteopaat zal dan op zoek gaan wat de reden is van uw huidige klachten en deze behandelen. Topsporters kunnen bovendien met veel klachten bij onze osteopaat in Sint-Truiden terecht. Die variëren van tendinitis en andere ontstekingen, verstuikingen, stressfracturen, spierpijn en spierscheurtjes, tot andere letsels door overbelasting.

Wij hebben een ruim netwerk van sportartsen -en chirurgen, podologen, coaches en andere specialisaties waarnaar we je als sporter kunnen doorverwijzen indien noodzakelijk. Heb je last van een steeds terugkerende blessure? Of krijg je tijdens het sporten steeds met nieuwe klachten te maken? Dan kan onze osteopaat je zeker helpen!

Preventie bij topsporters

De meeste blessures bij topsporters vallen niet uit de lucht, ze sluimeren langere tijd. Klachten kunnen heel goed, zeker in het beginstadium, op de achtergrond aanwezig zijn of zelfs nog niet voelbaar zijn. Daarom krijgen we als osteopaat geregeld bezoek van mensen die geen klachten hebben. De holistische visie van de osteopaat merkt disfuncties op vooraleer ze zich als letsel manifesteren. Osteopathie vervult een belangrijke preventieve rol. Voor sommige beroepen zijn 1 of meerdere osteopathische behandelingen per jaar zeer efficiënt gebleken. Kortom, minder ziekteverzuim door regelmatig onderhoud. Dat wensen wij elk bedrijf toe.

Kostenplaatje

  • Tarief: € 50, duur + 45 min/
  • De consultaties zijn enkel op afspraak.
  • Omdat Yannick strauven een erkende osteopaat is met een diploma osteopathie (D.O.), heb je als topsporter via je mutualiteit of verzekering recht op een financiële tussenkomst. Onze praktijk in Sint-Truiden komt in aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling.
  • Wij zijn aangesloten bij BVBO (Beroepsvereniging van Belgische Osteopaten).
Praktijk 2Quratio kinesist Sint-Truiden loper running revalidatie
Praktijk 2Quratio kinesist Sint-Truiden loper running revalidatie

Topsporters kunnen hiervoor in onze praktijk in Sint-Truiden terecht bij Yannick Strauven.